Van de goederen die in 2018 uit het buitenland kwamen of een buitenlandse bestemming hadden, daarvan werd in 2018 totaal 58 procent vervoert per zeeschip. Uiteraard heeft u meerdere mogelijkheden om uw goederen te vervoeren naar bijvoorbeeld China. Maar waarom zou u moeten kiezen voor zeevracht? Het is namelijk zo dat zeevracht vaak voordeliger is dan bijvoorbeeld wegtransport of luchtvracht.

Full Container Load (FCL) of Less than Container Load (LCL)

Wanneer u voor zeevracht gekozen heeft dan dienen uw goederen in een container verladen te worden. Hierbij heeft u vervolgens twee opties, namelijk: FCL of LCL. Met FCL huurt u een volledige container en met LCL deelt u de container met verschillende verladers. Welke keuze voor u het beste is, is afhankelijk van de grootte van uw zending. Bij twaalf pallets of meer kunt u vaak het beste kiezen voor een volledige container. Wanneer u kiest voor LCL bij het vervoeren van uw goederen per zeevracht naar China adviseren wij u dit te boeken bij een Nederlandse forwarder. Hierbij heeft u namelijk een aantal voordelen. De kosten zijn namelijk beheersbaar en u behoudt zelf de regie over uw zending.

Welke documenten heeft u bij zeevracht vanuit of naar China nodig?

Denk ook aan de benodigde documenten. U krijgt bij het vervoeren van uw goederen per zeevracht naar China of vanuit China namelijk ook te maken met de douane. In dat geval is het noodzakelijk een douaneaangifte te doen. Om een douaneaangifte te kunnen doen dient u te beschikken over:

  1. een factuur;
  2. een paklijst;
  3. een transportdocument (Bill of Lading);
  4. en eventueel een Certificaat van Oorsprong (form A).

Wilt u weten wat de volledige kosten zijn voor het transporteren van uw zending van deur tot deur, of heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op.